Laagtemperatuur verwarming

Afgifte van warmte en koude in het gebouw

Een Energydak® kan bijdragen aan Laagtemperatuur Verwarming (LTV). Dit type verwarming, zoals vloerverwarming, is altijd te prefereren: het bespaart altijd energie ten opzichte van de conventionele hoogtemperatuur verwarmingssystemen.

Vloerverwarming

Vloerverwarming biedt een energetisch voordeel van circa 9% ten opzichte van radiatoren met een hoge aanvoerwatertemperatuur van 70 – 80°C. Vloerverwarming heeft ook een ruimtelijk voordeel door het ontbreken van radiatoren aan de wand.
De maximale oppervlakte-temperatuur bedraagt circa 30°C.

Wandverwarming

Dezelfde maximale en minimale aanvoertemperatuur geldt ook voor wandverwarming. Wandverwarming wordt ook in combinatie gebruikt met vloerverwarming.

Plafondverwarming

Bij plafondverwarming wordt het buizennet ingewerkt in de plafondopbouw. Gezien het hoge koelvermogen is een plafondsysteem een ideale aanvulling in ruimtes waar verwarming én koeling vereist is.

Luchtverwarming

Bij luchtverwarmingssystemen wordt water middels een warmtewisselaar gebruikt om verwarmingslucht op te warmen. De warmteafgifte vindt plaats door het inblazen van de verwarmde lucht in de vertrekken via inblaasroosters.
Deze oplossing is zeer geschikt voor gebruik met lage watertemperaturen.